Достапни линкови

Тонга ќе испрати војници во Авганистан за да создаде работни места


Малото пацифичко кралство Тонга реши да испрати војници во Авганистан бидејки било побезбедна борбата против талибанците отколку во Ирак. Тонга е во економска криза и на ова гледа како на можност за обезбедување работни места. Во ноември ќе бидат испратени првите 55 војници од вкупно предвидените 275 кои ќе ротираат во две годишен период.
XS
SM
MD
LG