Достапни линкови

Судирот на интереси постои, а службениците си молчат


Има многу службениици во Македониај кои вршат истовремено две јавни функции, но тие си молчат и не обраќаат внимание на судирот на интереси, се согласиле експертите кои присуствуваа на денешната трибина „Судирот на интереси во локалната власт“. Причините зошто многу советници во исто време се и директори лежи во законите кои не се усогласени, во ниската совест на самите луѓе кои ги прифаќаат функциите, но и во партиите кои ги предлагаат.
XS
SM
MD
LG