Достапни линкови

Шпанија шампион, предвиде октоподот Паул


Германскиот октопод Паул, денеска ја избра Шпанија како победник во финалето на Мундијалот. Во телевизиски пренос од аквариумот, емитуван во многу земји во Европа, октподот целосно ја игнорирал кутијата на која било знамето на Холандија и ја зел храната од кутијата со знамето на Шпанија, што се смета за предвидување дека Шапанија ќе биде светски првак. Претходно, Октоподот избираше и меѓу кутиите со знамиња на Германија и на Уругвај, екипите кои ќе играат утре за трето место, при што ја избра Германија. Ако му се верува на октоподот Паул, кој досега ниеднаш не погреши во предвидувањето на победниците на овој Мундијал, шампион ќе биде Шпанија, втора Холандија, трета Германија и четври Уругвај.
XS
SM
MD
LG