Достапни линкови

Претседателот на Хашкиот трибунал во посета на Хрватска


Претседателот на Хашкиот трибунал, Патрик Робинсон од денеска до 7 јули е во службена посета на Хрватска, на покана на претседателот на хрватскиот Врховен суд, Бранко Хрватина. Робертсон со Хратска ќе разговара за проектот на Хашкиот трибунал со кој се предвидува размена на податоци, на собраните докази и на судската пракса. Претседателот на Хашкиот трибунал ќе се сретне и со хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ, и со други полиитчари и преставници на невладни организации и меѓународни тела
XS
SM
MD
LG