Достапни линкови

Обука за борба против тероризам


Борбата против тероризмот, фундаменталистичките и криминалните организации е темата на еднонеделната обука која започна денеска во Скопје. Обуката е подржана од ОБСЕ а е наменета за Бирото за јавна безбедност и контраразузнавање, Одделот за криминал и Бирото
за јавна безбедност. Обуката ќе ја држат експерти од Турскиот оддел против тероризам. Експертите се согласуваат дека само координираните акции на сите безбедносни актери можат да ја постигнат целта во борбата со тероризмот.
XS
SM
MD
LG