Достапни линкови

Галуп:корупцијата главен проблем за Западен Балкан


Корупцијата е присутна во секојдневниот живот и преставува главен проблем на луѓето од Западен Балкан, изјавил директорот на Галуп за Европа Роберт Манчин. Корупцијата и организираниот криминале се причина зошто нема посериозни инвестиции во регионот, се наведува во извештајот на Галуп. Нар 90 проценти од испитаниците во Србија, Хрватска и БиХ се изјасниле дека деловната клима е втурната во корупција, а судството не може да направи ништо против тоа. Според Галуп луѓето од Западен Балкан веруваат дека членството во ЕУ може да ги извлече од корупцијата.
XS
SM
MD
LG