Достапни линкови

Владата ќе корегира парични казни од неколку закони


Владата предложи измени на казнените одредби на 16 закони. Во првата фаза ќе се корегираат казните пропишани со законите за работни односи, трговија, за угостителска дејност, за занаетчиство, за додадена вредност и за градење. Владата предлага да се намалат паричните казни за несуштински проблеми и за полесни прекршоци, но за сериосните казни ќе бидат и построги. Пример за служење алкохол на малолетници казната се зголемува за 30 проценти.
XS
SM
MD
LG