Достапни линкови

Грците се најстрасни пушачи во Европа


Грците го заземаат првото место во Европа, според бројот на пушачите, покажуваат резултатите од денеска објавеното истражување на „Евробарометар“. Според анкетата, 42 проценти од Грците пушат, додека европскиот просек изнесува 29 проценти. Висок процент на пушачи е регистриран и во Бугарија и Унгарија. Најмалку пушачи има во Шведска и во Финска.
XS
SM
MD
LG