Достапни линкови

Гордон: САД ќе ги поддржат разговорите меѓу Приштина и Белград


Ако претставниците на Приштина и Белград се подготвени да седнат и да почнат со решавање технички прашања, САД ќе ги поддржат и ќе го олеснат разговорот, изјави денеска во Приштина помошникот американски државен секретар Филип Гордон. САД нудат поддршка и улога на посредник во преговори за технички прашња, изјави Гордон на почетокот од дводневната посета на Косово. Тој како главни прашања што треба да се решаваат во технички дијалог на Приштина со Белград се струјата, судство, исчезнати и бегалци.
XS
SM
MD
LG