Достапни линкови

Ден на Отворен Парламент во Скопје


Граѓаните денеска ќе може да го посетат Собранието на Република Македонија, кое во соработка со Нaционалниот демократски институт, невладината организација МОСТ и Институтот за парламентарна демократија организира Отворен Парламент.
Во рамките на отворениот Парламент ќе биде организирана меѓународна научна и јавна трибина на тема: "Европа - 60 години по Шумановата декларација: патот на Македонија кон Европска унија" во соработка со Европско движење во Република Македонија. Заедно со граѓанската асоцијација МОСТ ќе се одржи и дискусија на тема: „Кон отворен и транспарентен дијалог помеѓу Собрание на Република Македонија и граѓанскиот сектор“
XS
SM
MD
LG