Достапни линкови

Македонско американски одбранбени консултации


Соединетите држави ги почитуваат напорите на Македонија за учество во странските мисии,, изјави денеска во Скопје заменик помошникот на американскиот секретар за одбрана Џозеф МекМилан по разговорите со министерот за одбрана Зоран Коњановски.,,Ова е доказ за посветеноста на Македонија да работи во создавање на стабилен, безбеден и мирен свет, а во исто време показател на одговорноста на земјата и нејзината подготвеност за станување на полноправна членка на НАТО., оцени МекМилан., додавајќи дека денешните разговори ќе постават насока во движењето на натамошната соработка меѓу двете земји.
XS
SM
MD
LG