Достапни линкови

Кинески танкер се заринка во близина на Австралија


Кинески танкер испушта нафта во водите во близина на Австралискиот континент. Бродот Шен Нег, долг 230 метри, бил на пат кон Кина кога се заринкал во плитки води. Танкерот пренесувал 950 тони нафта. Според официјални извори, бари од нафта се забележуваат во водите близу Австралија, но не станува збор за голема катастрофа.
XS
SM
MD
LG