Достапни линкови

БиХ: зголемен притисок врз медиумите


Политичарите во Босна и Херцеговина го засилуваат притисокот врз медиумите во земјата, одбивајќи да им дадат пристап до информации и обидувајќи се да влијаат врз редакциската политика, изјави високиот претставник на меѓународната заедница Валентин Инцко. Според него, тоа е недозволиво во демократско општество кое сака да се приклучи кон Европската унија. Претседателот на Сојузот на босанските новинари Борка Рудиќ изјави дека во последните три месеци биле регистрирани 18 напади врз новинари.
XS
SM
MD
LG