Достапни линкови

Македонија се задолжи со нови 27,5 милиони евра


Македонија зема заем од Светска Банка во износ од 20,5 милиони евра и грант од 7 милиони евра од Холандија. Договорите ги потпиша министерот за финансии Зоран Ставревски со претставникот на Светска Банка во Скопје Маркус Репник и со холандската амбасадорка Симоне Филипини. Парите се наменети за буџетска подршка.
XS
SM
MD
LG