Достапни линкови

Србија исплати оштета за убиството на Стамболиќ


Србија му исплати 344 илјади долари оштета на семејството на поранешниот претседател Иван Самболиќ кој во 2000-та година бил убиен. Стамболиќ бил убиен од тајните служби во Србија по наредбата на тогашниот претседател Слободан Милошевиќ. Претставникот на министерството за правда, Слободан Хомен изјави дека убиството на Стамболиќ кој во 80-тите години бил претседател е „преседан“.
XS
SM
MD
LG