Достапни линкови

Царините и за старите и за новите автомобили 5 насто


Македонскиот парламент денеска ги донесе измените на Законот за царинска тарифа. Со нив, меѓу другото, се изедначуваат царинските давачки за новите и за старите автомобили и ќе изнесуваат 5 насто. Според оценката на дел од пратениците, тоа ќе овозможи обновување на возниот парк во Македонија.

XS
SM
MD
LG