Достапни линкови

Можни земјотреси на Балканот?


На Балканот се очекува засилена сеизмичка активност и регионот влегува во период кога е можен силен земјотрес, соопштуваат директорите на сеизмолошките заводи на Србија и на Црна Гора. Директорката на српкиот сеизмолошки завод, Славица Радовановиќ сеизмичката активност сега е засилена на приморјето на Албанија, Црна Гора и Италија и можни се земјотеси и во Косово и Центалана Србија.
XS
SM
MD
LG