Достапни линкови

ОН и компјутерските гиганти во борба против тероризмот


ОН соопштија дека се консултираат со Мајкрософт и со Гугл за начините на борба против користењето на интернет за регрутирање терористи и криминалци. Светската организација соопшти дека крининалците го користат интернет за регрутирање нови членови и за пренос на пари за извршување кривични дела.
ОН сметаат дека дека во оваа борба треба да се вклучат и ЕУ и Советот на министри.
XS
SM
MD
LG