Достапни линкови

Стапи во сила визната либерализација меѓу Албанија и Турција


Албанското Министерсtво за надворешни работи соопшти денеска дека стапи во сила Спогодбата за укинување на визниот режим со Република Турција. Спогодбата е потпишана на 20 ноември минатата година. Во соопштението на Министертвото, се наведува дека државјаните на двете земји ќе може да престојуваат во Турција, односно Албанија, непрекинато 90 дена во рок од 180 дена.
XS
SM
MD
LG