Достапни линкови

Одобрена новата Европска Комисија


Европскиот Парламент ја одобри новата Европска Комисија.Со оваа одлука 27 члената Комисија е одговорна за предлагање и спроведување на закони во Европската Унија. Обврските Комисијата ги презема 4 месеци подоцна од планираното Одобрувањето на новоименуваните комесари беше до сега одложувано поради проблемите со ратификувањето на Лисабонскиот договор и повлекувањето на Бугарскиот кандидат за комесар. Новата Европска Комисија на чело со Жозе Мануел Баросо има мандат од 5 години.
XS
SM
MD
LG