Достапни линкови

УНИЦЕФ бара 1,2 милијарди долари


Детскиот фонд на Обединатите нации (УНИЦЕФ) денеска побара 1,2 милијарди долари за да може да продолжи со својата работа, годинава . УНИЦЕФ соопштија дека ти епари ќе ги користат за 28 земји и области на кои „очајно им се потребни“. Организацијата планира да се фокусира на проекти од од областа на здравството , пристап до чиста вода и развојот на регионите.Тие потсетија дека и покрај тоа што вниманието е свртено кон случувања во Хаити сепак постојат многу други земји на кои им е неопходна помош, но се далеку од очите на светот.
XS
SM
MD
LG