Достапни линкови

Ирак ќе ги забрани направите за детонирање бомби?


Ирачкиот министер за внатрешни работи, Џавад ал Болани изјави денеска дека безбедносните сили можеби ќе престанат да ги користат направите за детонирање на бомби, доколку истрагата покаже дека тие не функционираат. Ирак ќе бара друга алтернатива ако експертите како што изјави министерот пронајдат некоја маана на направите, кои земјата ги увезе од Британија.
XS
SM
MD
LG