Достапни линкови

Инфлацијата во Германија 0,4 насто


Инфлацијата во Германија, во минатата година, изнесувала 0,4 насто, што е најмал раст на цените во изминатите 20 години, соопшти Сојузниот завод за статистика. Тоа е последица на падот на цените на нафтата и на храната, а ниската инфлација овозможила зголемување на приватната потрошувачка, што пак помогнало во надминувањето на економската криза.
XS
SM
MD
LG