Достапни линкови

Европските земји испраќаат помош за поплавените места во Албанија


Европските земји испраќаат помош во северозападна Албанија, каде има големи поплави. Земјите членки на ЕУ и Молдавија доставиле чамци, хеликоптери, пумпи, генератори, ќебиња, како и храна и лекарства. Околу 10 000 хектари земји и 2400 куќи се поплавени од поројните дождови, а 5000 лица се евакуирани од реонот Шкодра.
XS
SM
MD
LG