Достапни линкови

Република Српска прославува 18 години од нејзиното формирање


Во Бања Лука денеска се одбележува денот на формирањето на Република Српска. Претседателот на републиката Рајко Кузмановиќ изјави дека по 18 години од нејзиното формирање, таа стана правно и политички полнолетна. Тој смета дека босанскиот ентитет во земјата е стабилен и европски ориентиран. Кузмановиќ додаде и дека Република Српска е создадена во тешко време и е заштитник на секој граѓанин кој сака да живее во мир и слобода.
XS
SM
MD
LG