Достапни линкови

Македонија во 2009 година имаше 2.053.799 жители


Бројот на живородени деца во 2009, според проценките на Државниот завод за статистика, ќе биде поголем за 4,3 отсто во однос на претходната година.
Намалување се очекува кај бројот на умрените лица, за 1.3 проценти.Во 2009 ќе има повеќе склучени бракови за 0,2 отсто, но и разведени за 5,7 проценти.
Врз основа на податоците за проценките на населението, Македонија 2009 година ја завршува со 2.053.799 жители.

Препорачано

XS
SM
MD
LG