Достапни линкови

Земјите од Јадранската повелба ја подржуваат Македонија за влез во НАТО


Земјите на Јадранската повелба го подржуваат членството на Македонија во НАТО, бидејќи тоа ќе придонесе за унапредување на мирот во целиот регион, соопштија денеска тие на состанокот во Сараево. На средбата беа освен Македонија и Албанија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и САД. Министерот на Хрватска, Гордан Јандроковиќ истакна дека НАТО што поскоро сака да ја види Македонија зашто со спроведените реформи таа тоа го заслужува. Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски изјави дека Македонија е горда, бидејќи има голем број на војници во Авганистан и дека таа дополнителното ќе ги зголеми своите трупи.

XS
SM
MD
LG