Достапни линкови

Иран на дневен ред на ИААЕ


Меѓународната агенција за атомска енергија на дводневна средба ке расправа за одбивањето на Иран да ги исполни меѓународните резолуции за нуклеарната програма. Постојаните членки на Советот за безбедност Велика Британија, Кина, Франција, Русија и Соединетите Држави - плус Германија подготви резолуција за Иран и се очекува бордот на гувернери да гласаат и да го осудат Иран за прв пат во речиси четири години.
XS
SM
MD
LG