Достапни линкови

Изграден гасовод од Туркменистан до Иран


Државните медиуми во Туркменистан јавија дека е завршена изградбата на гасоводот до Иран, кој треба да биде пуштен во употреба во наредниот месец. Туркменистан, кој 4-ти во светот според резервите на гас, е при крај со изградбата на гасовод и кон Кина.
XS
SM
MD
LG