Достапни линкови

Владата на Карзаи е некорумпирана


Mинистерот за надворешни работи на Авганистан, Ранген Дадфар Спанта изјавил дека новата авганистанска влада ќе биде „чиста и искрена“ односно нерокумпирана. Претходно меѓународната заедница апелираше претседателот Хамид Карзаи да го реши проблемот со раширената корупција. Спаната изјавил дека новата влада на Карзаи е составена од нови луѓе со кредибилитет
XS
SM
MD
LG