Достапни линкови

Претставен Босански атлас на воени злосторства


Интернационален тим на социолози, експерти за софтвер и за воени злосторства, денеска ги претставија Босанскиот атлас на воени злосторства и интернет порталот кои сведочат за страдањата на луѓето за време на војната во БиХ од 1992 до 1995 –та година .Босанскиот атлас на воени злосторства, изготвен од Истражувачко-документарскиот центар, ќе ја користи технологијата на Гугл еарт. Атласот ќе има едукативна цел бидејќи нуди многу информации за масовните убиства, злосторствата, судските процеси, како и податоци за уништување на културното и историското наследство во БиХ.


XS
SM
MD
LG