Достапни линкови

Повторно санкции за Судан


Претседателот Обама ќе го обнови и санкциите против Судан, кои забрануваат трговија и инвестиции во оваа земја, како и забрана за трансакции помеѓу луѓето и бизнисмените, кои се смета дека се вклучени во геноцидот во регионот Дарфур. Со ова Америка сака да ја потикне нивната Влада да го запре насилството и дека ќе следат поголеми последици доколку таа не го стори тоа.
XS
SM
MD
LG