Достапни линкови

Романскиот парламент изгласа подршка на Јоханис за Премиер


Романскиот парламент денеска со 252 гласа „за“ ја усвои декларацијата за подршка на кандидатот Клаус Јонанис за нов премер, но романскиот претседате Трајан Басеску тоа не го прифати. Тој за премиер го предложи економистот Лучан Кроитору. Именувањето на нова влада на Романија е доведено до прашање, па не се исклучува можноста владата на Емил Бок на која и изгласаа недоверба да функционира како преодна влада до претседателските избори.
XS
SM
MD
LG