Достапни линкови

Светската економска криза, добра за екологијата


Испуштањето јаглерод диоксид во атмосферата годинава би можело да опадне за 3 проценти како резултат од економската криза. Тоа го соопшти Меѓународната агенција за енергија, која наведе дека тоа ќе биде најголем пад на гасовите за кои се смета дека го предизвикуваат глобалното затоплување во изминативе 40 години.
XS
SM
MD
LG