Достапни линкови

Завршува Биеналето на млади уметници


Со концерти на плоштадот Македонија и со презентација на најуспешните дела, вечерва завршува 14-тото Биенале на млади уметници од Европа и Медитеранот, на кое учествуваа околу 700 уметници од 46 земји.
Во рамки на манифестацијата, во изминатите десет дена, Скопје доби повеќе од 350 дела од визуелната и од применетата уметност, повеќе од 260 перформанси од театар, танц и урбани дела, 32 литературни читања, како и дегустација на храната од седум национални кујни.
XS
SM
MD
LG