Достапни линкови

Американската армија ослободува ирачки затвореници


Американската армија соопшти дека го намалила бројот на ирачки затвореници на помалку од 9000, за разлика од 2007 година кога во американските воени затвори имаше 27 илјади Ирачани. Американците или ги ослободуваат или ги предаваат затворениците под ирачка јурисдикција, како дел од договорот за безбедност кој стапи во сила на почетокот на годинава.
XS
SM
MD
LG