Достапни линкови

Меѓународен семинар за македонски јазик во Охрид


Во Охрид денеска свечено ќе биде отворен 42 Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура. На собирот, што ќе трае до 27-ми овој месец, ќе учествуваат 90 слушатели, странски слависти, македонисти, историчари, етнолози, преведувачи и студенти од 27 земји.
XS
SM
MD
LG