Достапни линкови

Прв состанок на советот на НАТО под ново водство


Денеска во Брисел ке биде одржан првиот состанок на советот на НАТО по водство на новиот Генерален секретар на Алијансата Андерс Фог Расмусен. Тој вчера изјави дека поранешниот американски генералнен секретар Медлин Олбрајт ке ја предводи групата експерти задолжени да го разгледаат новиот стратешки концепт на мисијата на НАТО. Новиот генерален секретар на Алијансата додаде дека именуавл група од 12 експерти за консултации и оти на НАТО му е потребен нов стратешки концепт.
XS
SM
MD
LG