Достапни линкови

Американскиот финансиски пазар се стабилизира


Благодарејки на добрите бизнис резултати на поголемиот дел од американските банки цените на акциите на берзите влегоа во втора недела на пораст со што е прекинат едно месечниот пад на вредноста на акциите. На Вол Стрит порастот е над 7 проценти. Добрите резултати на банките неведуваат дека американскиот финансиски пазар се стабилизира.
XS
SM
MD
LG