Достапни линкови

Грција казнета за државната помош за Олимпик Ервејс


Европскиот суд ја казни Грција со два милиони евра, заедно со дополнителни дневни казни, поради тоа што не ја рефундирала државната помош, која незаконски и ја додели на Олимпик ервејс. Станува збор за околу 41 милион евра државна помош, доделена на Олимпик ервејс, како дел од неуспешното преструктуирање на авиокомпанијата и се уште непресметаната сума од неплатени даноци, такси и социјални осигурувања.
XS
SM
MD
LG