Достапни линкови

Џенерал Моторс и Форд најавија затворање на фабриките во Русија


Американските автопроизводители „Џенерал Моторс“ и „Форд“ денеска најавија дека ќе го спорат производството во Русија, бидејки русите не купуваат нови автомобили поради светската економска криза. „Џенерал Моторс“ соопшти дека ќе го стопира производството во фабриката близу Петровград до 31 Август. „Форд“, пак соопшти дека ќе ја затвотри фабриката во Петровград до 13 овој месец.
XS
SM
MD
LG