Достапни линкови

Осудени Суданци за убиство на американски дипломат


Суданскиот суд осуди 5 лица, од кои четири на смрт, поради убиство на американски дипломат што се случило минатата година. Станува збор за убиството на Џон Гренвил, вработен во Американската агенција за меѓународен развој, кој работел на имплементирање на мировниот договор меѓу суданскиот југ и север, две децении по завршувањето на граѓанската војна.
XS
SM
MD
LG