Достапни линкови

Џенерал Моторс објави план за реорганизација


Американскиот прозводител на автомобили Џенерал Моторс најави дека до 2010 година ќе бидат отпуштени 21 илјади вработени, а ќе биде укинато и производството на еден од најпознатите автомобили на оваа компанија - понтијак. На компанијата и е даден рок до 1 јуни да објави план за реорганизација, или ќе остане без 15, 4 милијарди долари помош од владата и во спротивно би се соочила со банкрот.
XS
SM
MD
LG