Достапни линкови

НАТО ја повика Русија да ја набљудува воената вежба во Грузија


НАТО ја повика Русија да испрати набљудувачи кои ќе ја следат воената вежба на Алијансата во Грузија, на што силно се спротивставува Москва. Од Алијансата соопштија дека доколку Русија прифати да ја набљудува воената вежба во Грузија, планирана за следниот месец, ќе се увери дека таа нема за цел загрозување на меѓународната безбедност, според бројот на војници на теренот и според планираните активности.
XS
SM
MD
LG