Достапни линкови

Договор за економска заедницаЛидерите на државите од југоисточна Азија денеска на Тајланд на Годишниот Самит на Асоцијацијата на земјите од југоисточна Азија разговараат за спроведување на планот за формирање економска заедница во регионот, по примерот на Европската Унија и за соочувањето со светската економска криза. На Самиот утре треба да биде потпишан договор за енергетска безбедност кој на земјите од југоисточна Азија во време на криза треба да им овозможи купување нафта по пониска цена.
XS
SM
MD
LG