Достапни линкови

Њујорк: Цената на кокаинот во Европа треба да продолжи да паѓа


Агенцијата на Обединетите Нации за борба против дрога во својот најнов извештај објави дека цената на кокаинот во Европа би требало да продолжи да паѓа бидејки шверцерите користеле нови рути низ Западна Африка и Балканот. Меѓународниот борд за контрола на наркотици објави дека Балканот, преку кој традиционално од Авганистан и Централна Азија се префрла хероинот во Западна Европа, сеге се почесто се користи и транспорт за кокаинот, бидејки регионот бил еден од најбезбедните патишта за шверц на дрога.
XS
SM
MD
LG