Достапни линкови

Штип: Свеченост по повод испраќањето нов контингент војници на АРМ во Авганистан


Во касарната ,,Јане Сандански“ во Штип е ќе се одржи свеченост по повод испраќањето на контингентот на АРМ кој учествува во мировната мисија ИСАФ во Авганистан, предвидена од НАТО. Во шестата ротација на мировната мисија ИСАФ, во која АРМ учествува со механизирана пешадиска чета, во Кабул ќе заминат 150 припадници на првата механизирана пешадиска бригада (мпбр), тројца штабни офицери и тројца офицери кои ќе извршуваат задачи во рамките на тимот за обука и врски за потребите на Авганистанската национална армија.
XS
SM
MD
LG