Достапни линкови

Пекинг: Две панди на Тајван


Две кинески панди пристигнаа на Тајван како гест на добра волја во затоплувањето на односите меѓу двете земји. Кина се уште го смета Тајван како дел на нејзината територија и бара обединување со државата која се раздвои од Пекинг по граѓанската војна во илјада девестотини четириесет и деветата година.
XS
SM
MD
LG