Достапни линкови

Скопје: 13 закони на дневен ред на 18–тата седница на Собранието


Собранието на република македонија денеска ќе ја одржи седумнаесеттата седница на која на дневен ред се 13 закони. Меѓу нив предлогот за дополнување на законот за надворешни работи, законот за исменување и дополнување на законот за вработување и осигурување во случај на невработеност, законот за изменување на законот за даноците на имот и други. На дневен ред на денешната седница е и предлогот за донесување по итна постапка одлука за подигање меморијален споменик на Тоше Проески во Крушево.
XS
SM
MD
LG