Достапни линкови

Њујорк: Цената на храната ќе остане висока во следната декада


Иако нема да има нагли порасти на цените на храната, таа сепак ќе остане делумно скапа во следната декада. Ова е заклучокот во најновиот извештај на меѓународната организација за економска соработка и развој на ОН.Како пример се наведува цената на оризот, кој се вели дека ќе биде за 50 проценти поскап во следните десет години во однос на претходните неколку.
XS
SM
MD
LG